Saturday, 23 March 2013

Aura White

Aura White produk putih seluruh badan yang sejak akhir2 nie makin femess di blogger2 dan insta2 kecantikan. Saya pon takmao ketinggalan, now i review a bit about this awesome product!

harga pasaran RM150 - bila fikir balik, amaigad! mahal giloss! tapi my sister yang kenal kan saya product nie bagitau even mahal pastu bekas pon kecik je, boleh tahan sebulan lebih tau. once i dengar dia cakap nie terus i fikir, WORTH IT !! . haha cepat berubah fikiran betul. almaklumlahh, perempuan. saya pon bukan la di kalangan wanita2 cantik berkulit gebu,putih and licin bagai. kulit saya hitam kusam segala. sebelum nie ambil pil gluta 100,000mg je, now nak try jugak aura white nie. tapi bulan pertama, bagi yang kulit gelap kusam di saran kan mengambil 2 kali sehari. bila kulit da okay, boleh la amalkan sehari sekali.

AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 400,000MG

KEBAIKAN AURAWHITE PGC 400 000MG :
- 50% PENCERAHAN KETARA DALAM MASAM 1-2 MINGGU
- PEMULIHAN KULIT YG ROSAK & BERMASALAH
- KULIT LEBIH CANTIK & ANJAL
- ATASI KEDUTAN & GARIS HALUS
- PENCERAHAN KULIT LEBIH CEPAT
- MENGETATKAN LIANG ROMA
- MENGUATKAN,MENGHALUSKAN PD KUKU & RAMBUT
- MENGUATKAN SISTEM IMUNISASI BADAN
- MEMBUANG TOKSIN DALAM BADAN
- ATASI MASALAH JERAWAT & JERAGAT
- AWET MUDA DALAMAN & LUARAN
- TIADA LAGI SAKIT SENDI
- MENGANDUNGI PREBIOTIK & 3 KALI STEM SEL
- SESUAI BAGI IBU MENGANDUNG
- TINGKATKAN PENGELUARAN SUSU IBU
- KECANTIKAN KUKU & RAMBUT
- MEMBERI TENAGA YANG OPTIMUM
 - KURANGKAN KOLESTROL
- HILANGKAN PARUT & SELULIT
- ATASI REKAHAN TUMIT KAMI
- TIDUR YANG BERKUALITI
- MELAWAN RADIKAL BEBAS
- SESUAI UNTUK LELAKI & WANITA


 RAMUAN BERKUALITI PREMIUM
Diformulasikan dengan teknologi Jepun gabungan hydrolyzed, tilapia kolagen, L-glutathione,vitamin C,triple stem cell, phytocelltec dari tomato,epal & roselle, hyaluronic acid dengan bahan semulajadi lain seperti :
* lemon,
* turnip,
* strawberi,
* maquiberry,
* papaya,
* sarang burung,
* astaxanthin
* pinebark


FORMULA LENGKAP :
Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit,kurangkan radang serta keupayaan pemulihan sel tisu.

RASA YANG LAZAT :
Berperisa lemon berry bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan & kesihatan.

TANPA BAHAN TAMBAHAN :
100 % semulajadi & selamat ,tiada tambahan gula,bahan pengawet,pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.

CARA PENGAMBILAN AURA WHITE :
1. Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang.
2. Bancuh menggunakan air mineral / plain water biasa. Tidak di galakkan bancuh menggunakan air panas kerana di khuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang
3. Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.
4. WAJIB minum air masak / mineral / plain water sekurang-kurangnya 3-5 liters sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas. Minumlah sediki2 dengan kadar yang cepat..
5. Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong. Dinasihatkan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas dinner)

 SESUAI UNTUK :
- LELAKI DAN PEREMPUAN
- PERIOD DI LARANG. HANYA HARI KE EMPAT SAHAJA DI BENARKAN
- WANITA MENGANDUNG 4 BULAN KE ATAS
- SEAWAL UMUR 13 TAHUN DGN KADAR BERBEZA



Friday, 22 March 2013

sabun 3 layer

Assalamualaikum..

hari ni saya nak review pasal sabun 3 layer. kadang orang panggil sabun nie sabun glutathione la, sabun gluta collagen la, sabun collagen la. macam2 nama tapi the same item.tapi ada jugak yang panggil sabun gluta kojic 3 layer. lol. as my knowlegde *daripada bacaan saya* sabun gluta kojic dengan sabun gluta 3 layer ni ingredients dia lain2. baiklah, heren we go !

FUNGSI:
♥ mencerahkan kulit anda dengan membuang sel-sel kulit mati pada lapisan paling luar secara berperingkat. Hasilnya kulit lebih tampak cerah, muda & tegang.
♥ Membantu mengecutkan, mengurangkan, menghilangkan jerawat & kulit berminyak. Perubahan boleh dilihat seawal 3 hari sahaja
♥ Menyamaratakan ton warna kulit yang tidak sekata
♥ Membuang sel-sel kulit mati pada lapisan pertama kulit sahaja.
♥ Menyelesaikan masalah whitehead/blackhead.
♥ Mengatasi masalah melasma .
♥ Memudarkan parut jerawat di muka & badan
♥ Mencerahkan kulit muka & badan
♥ Allergy Tested
♥ Hypoallergenic
♥ Memudarkan dan menghilangkan kesan-kesan hitam di celah-celah lipatan seperti di ketiak dan celah peha.
♥ Menegangkan kulit.
♥ Menyelesaikan masalah pigmentasi dan jeragat
♥ Anti-ageing
♥ Kelebihan VCO yang terdapat dalam sabun ini mampu melembapkan kulit dengan serapan yang cepat.
♥ Mengurangkan masalah kekeringan kulit kerana diperkayakan dengan tambahan Vitamin C & E.
♥ Bagi wanita yang sudah bersalin,boleh gunakan pada badan untuk memudarkan dan menghilangkan parut 'stretch marks'


sebagai pengguna tegar sabun 3 layer nie, saya rasa sabun nie teramat la bagus. pakai kat badan pon terasa glowing nya. 

mungkin di sebab kan ingredients dia yang bagus untuk kulit seperti : 

♥ GLUTATHIONE, KOJIC, ARBUTIN, LICORICE ( putih kan kulit)
♥ MINYAK KELAPA DARA (ini bagus untuk jerawat)
♥ VITAMIN E(parut)
♥ VITAMIN C (bagi kulit cantik,licin)
♥ COLLAGEN (tegang)
♥ ROSESHIP
(hoii ! ini terbaik)



 

 saya sangat mengalu-alu kan kepada sesiapa yang nak beli secara borong. saya akan bagi harga jauh lagi murah, tQ.


Saturday, 16 March 2013

Gluta 100,000mg

Gluta 100,000mg super whitening snow

Mendapat kelulusan halal dari The Islamic Committe Office of Thailand.
Mendapat Pengiktirafan GMP.
please pay attention : wanita hamil,menyusu, sakit jantung, sakit buah pinggang, lepas operate adalah di larang sama sekali. TQ


Melindungi kulit dari matahari. Sebagai punca jeragat dan tompok-tompok hitam. Penyingkiran lesi. Tompok-tompok hitam, jerawat, jeragat dan kulit cahaya. Tambah kuasa kulit putih kulit putih berseri . Kelihatan sihat dari dalam. Dengan antioksidan. Untuk melambatkan dan mengurangkan penuaan pramatang. Detox kulit anda kelihatan lebih cerah.

amal kan minum air sehari 2 - 3 liter. makan sehari 1 -2 biji. sekali 30minit sebelum serapan atau sebelum tidur. kalau boleh please konsisten selama 3 bulan. tapi cepat2 stop kalau ada masalah di awal pengambilan.

perlu di jelas kan bahawa botol gluta ada pelbagai warna dan jenis (tak tau kenapa).
the one that i sell is TK Natural brand. untuk 100,000mg ada dua warna botol iaitu biru dan pink.
Biru dari Switzerland dan Pink dari Korea.
ingrediants pon lain2. sebab yang botol biru fungsi adalah putih, anti aging dan pigmentasi. Pink pula hanya memutih sahaja,

Ingredients (BIRU) :
L-Glutathione  100,000mg
vitamin C 1000mg
Collagen 500mg
Coenzyme Q10 500mg
Bioflavonoi 500mg
Pine Bark Extract 100mg
Grape Seed Extract 100mg
Koji Berry 500mg
Acerora Cherry 100mg
Green Coffee Berry 100mg
Berry Fruits Extract 100mg


Ingredient (PINK) :
L-Glutathione 100000mg
Vitamin C 1000mg
Collagen 500mg
Bioflavonoi 500mg
Pine Bark Extract 100mg
Grape Seed Extract 100mg
Koji Berry 500mg
Acerora Cherry 100mg
Green Coffee Berry 100mg
Berry Fruits Extract 100mg
Fiber 1000mg
Berry mix 1000mg  


KEBAIKAN GLUTA


  •   Mencerahkan dan merawat kulit wajah
  • Mengecilkan pori-pori & menjadikan kulit lembut, segar & berseri
  •   Menghindari pigmen serta mengawal & mencegah kesan jerawat
  •   Jawapan kepada kedutan awal
  •   Menghasilkan & membaiki DNA
  •   Membasmi nikotin dalam badan (bagus untuk perokok)
  • Tiada gejala negatif terdapat pada gluthathion kecuali……pencerahan kulit secara keseluruhan

Sabun Beras Perang ( GABA )

Sabun Beras Perang ( GABA ) * no idea why its gaba *

GABA  rice milk soap
(beras perang)
100% naturals.
Dont worry for those yang sensitif skin.
Yang nie special sebab kaler dia coklat2 kelabu. *buta kaler*
ingredients : vitamin E, gaba extract, vitamin D, vitamin C plus AHA, palm oil, sodiumhidroxide solition
- sesuai sangat bagi usia 25 ke atas
- sabun anti penuaan
- meremajakan kulit, menganjal, menegang,kurang kan wrinkle
- memutih kan kulit,menggebu
- reduce jerawat and jeragat *bagos sangat!*
- masalah skin tone
- boleh pakai di badan dan muka
- mosture your skin
- boleh membantu pudar kn parut jerawat
- hilang kan sel kulit mati
- all type skin
Cara pakai sama je macam pencuci muka lain. Tapi for best result biar kan buih sabun tu kat muka for 1 - 2 minit. Baru cuci. Sabun tu pon boleh save dengan potong jadi kecil sbb kalau kena air dia cepat habis.


Sabun Susu Beras

Sabun Susu Beras
100 % Natural.
Sesuai di pakai untuk kulit muka dan badan.


Fungsi :
- Membuatkan Kulit Muka Lebih Cerah, Gebu, Licin, Halus, Lembut Dan Tegang.
- Menanggalkan Semua Kotoran, Minyak Dan Sel Kulit Mati..
- Memudarkan Dan Menghilangkan Parut Jerawat Dan Jeragat.
- Membantu Menghilangkan Bintik-Bintik Hitam
- Menanggalkan Kesan Dengan Efektif.
- Melembutkan Kulit.
- Mengurangkan Kesan Hitam di Ketiak, Siku dan Pelipat Peha.
- Memberi Kesan Kesegaran Sepanjang Hari
-  Badan Tidak Melekit Ketika Atau Selepas Berpeluh.
- Kulit Rasa Licin Dan Lembut
-  Memudarkan Parut-Parut Di Badan Dan mencerahkan Kulit
-  Menghilangkan Bau Badan.
- Awal penggunaan kulit akan kering. so, di sarankan untuk guna night cream dan day cream sekali ya!




sabun susu beras 3 in 1 ( super whitening )

Sabun Susu Beras 3 in 1

Pure milky jasmine rice soap 3 in 1.
(super whitening)
100% naturals.
Dont worry for those yang sensitif skin.
For me yang nie best sebab all-in-one!
susu beras + mutiara + collagen
ingredients : vitamin B, sodium hydroxide, coconut oil, milky jasmin rice extract,aqua and fragrance.
- memutih kan kulit secara natural dan cepat!
- wangi
- menganjal kan kulit dan melicin
- reduce jerawat and jeragat *sangat effective!*
- masalah skin tone
- boleh pakai di badan dan muka
- mosture your skin
- melembut dan meremajakn kulit
- boleh membantu pudar kn parut jerawat
- for me any skin probs boleh pakai nie.
- those yang pakai kat badan tu bole sental kat celah peha dan ketiak. Boleh reduce hitam2.
- all type skin
Cara pakai sama je macam pencuci muka lain. Tapi for best result biar kan buih sabun tu kat muka for 1 - 2 minit. Baru cuci. Sabun tu pon boleh save dengan potong jadi kecil sbb kalau kena air dia cepat habis. Tested already! *my eldest bro applying this soap for his face. He love it and he keep applying! He said " muka aku tegang je* ok perasan muda! But my sis in law pon pakai nie and she satisfied sebab jeragat dia mula pudar. She gave to her teenage daugther also yang muka jerawat mungkin akibat hormon tak stabil. Tapi jerawat dye kering and reduce just aplying for a week!

Kedai Cantik

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

to all my beloved customer...

blog ni saya buat special for my customer sebab setiap kali saya post product dalam instagram (IG) tak banyak info yang customer boleh dapat. Ramai yang whatapps untuk tanya product. So, i used this blog for you all find out more about my product.

TQ for purchase :)

keep reading * sorry im not going to use any skema words for writing. im not cikgu btw ;p *

XOXO - owner Kedai Cantik